Mobiililaajakaista, 3G, mokkula, tuo onnen ja elämän autuus.

Lupaukset operaattoreilla ovat suuria ja katteettomia.

Elisa/Saunalahti: Mainostavat ”kattavinta” 3G verkkoa. No tämä katteeton väittämä perustuu siihen, että Elisa kävi lätkäisemässä antennin yhteen pohjoisen hiihtokeskukseen, ja väittää sen perusteella olevansa kattavin. Todellisuudessa Elisalla on vain 2100mhz antenneja lätkäistynä suurien kaupunkin keskukseein eli todellinen nopeus on lähes aina GPRS luokkaa koko Suomessa. Tämän puljun 3G:tä on kokeiltu, ja en voi suositella.

DNA: Lupaukset ovat suuria, ja niin on myyjienkin puheet. Myyjät lupaavat surutta että ”toimii varmasti täysnopeudella”, vaikka paikka olisi katvealueessa jo kuuluvuuskartankin mukaan. Ja kuuluvuuskartat, no ne on ”hieman” ylioptimistisesti sutaistu. Pitäis kokeilla tätä koska näyttääpi käyttävän 900mhz verkkoa, mutta ilman lisäantennia ei kannata vaivautua.

Sonera: Yllättäen tämä pulju hakkaakin kilpailijat ei-Helsinki alueella. Ilman ulkoista antennia perus 3G nopeus sisätiloista, 900mhz verkolla.

/ Misc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.